PROGRAMI 6 MUJOR

Informacionet e detajuara te kursit 6 Mujor

Programi 6 Mujor

Kurset profesionale ne Dermolife Academy jane hartuar te tilla nga domosdoshmeria qe kane shume studente per te studiuar nje program te shkurtuar, te shpejte por me rendiment maksimal.

Kurset 6-Mujore te cilat u japin mundesine e specializmit ne 2 drejtime, p.sh trajtime fytyre + lazer epilimi apo trajtime fytyre. Kurset ju japin te drejten e ushtrimit te profesionit me shpejt dhe vetem ne nje ose ne dy drejtime te caktuara te cilat studentet i zgjedhin sipas preferanceve te tyre kur regjistrohen. Gjithashtu orari I ofruar nga Dermolife Academy eshte fleksibel. Me aparatura moderne te teknologjise se fundit, produkte te rekomanduara nga BE, staf shqiptar ne tregun e punes.
Ne fund te ketij programi cdo individ pajiset me nje çertifikate profesionale e cila njihet brenda dhe jashte vendit.

Cfare trajton programi?

 • Anatomia dhe Histologjia e lekures
 • Adnekset e lekures
 • Fiziologjia dhe fizpatologjia lekures
 • Imunologjia e lekures
 • Principet e diagnostikimit te semundjeve te lekures,metodat diagnostike.
 • Tipologjia e lekures,klasifikimi sipas Baumann (16 llojet)
 • Crregullimet e pigmentimit dhe ngjyrat e lekures
 • Nutricioni dhe lekura
 • Patologjite qe prekin lekuren
 • Aknet dhe trajtimi i tyre
 • Dieta Vegane dhe Vegjetariane
 • Roli i teknologjise ne cilesine e estetikes
 • Aparaturat me te fundit per trajtimet dhe kujdesin e lekures s: IPL, Radiofrekuenca, Oksigjenoterapia, Skin-test per lekuren, Oksigjenoterapia, Virtual Mesotherapy-Electroporation
 • Qimja dhe cikli i rritjes se saj
 • Etiologjia e crregullimeve te ciklit te qimeve
 • Depilimi dhe epilimi, dallimi midis tyre
 • Teknologjite e ndryshme te lazerit
 • Mekanizmi i veprimit te lazerit
 • Efektet anesore te epilimit me laser
 • Kujdesi para dhe pas epilimit me lazer
 • Sjellja e etikes profesionale me klientin
 • Njohurite baze te trajtimeve te fytyres
 • Trajtimi i thjeshte i fytyres
 • Trajtimi sipas tipit te lekures (e yndyrshme, e thate, normale, mikse)
 • Peeling kimik
 • Trajtimet kurative:
  * Per trajtimin e akneve
  * Per trajtimin e njollave kafe dhe hiperpigmentimet
  * Per trajtimin e Rosacea
  * Per trajtimet e shenjave pas akneve
 • Trajtime te fytyres me pajisjet me te fundit dermoestetike si: Radiofrekuenca, IPL,Oksigjenoterapi, Virtual Mesotherapy-Electroporation
 • Trajtimet antiage
 • Masazhet e fytyres

Lazer
 • Njohja me pajisjet e lazerit dhe funksionimi i tyre
 • Aplikimi i gjatesise se vales sipas karakterisikave te qimes
 • Specifikat e perdorimit te lazerit sipas problematikave te lekures
 • Perdorimi i lazerit sipas zonave te caktuara te trupit
 • Kuptimi i etikes si shkence
 • Kuptimi i etikes dhe dermatologjise si shkence
 • Lidhja e etikes me estetiken
 • Problemet etike te nje profesioni
 • Shkeljet etiko profesionale ne praktike
 • Profesione te ndryshme dhe qellimet etike te tyre
 • Si ndikon nje profesion ne edukimin etik te punonjesve
 • Kuptimi i sociologjise si shkence
 • Komunikimi verbal dhe jo verbal
 • Pozicionet e trupit te njeriut dhe sinjalet e komunikimit
 • Veshjet si bote kuptim mesazhesh
 • Simbolet kulturore
 • Funksionet shoqerore te simboleve kulturore
 • Sistemet simbolike
 • Lente te nderveprimit dhe komunikimit simbolik
 • Mesazhet gojore, tabute dhe simbolet kulturore
 • Kuptimi i psikologjise si shkence
 • Deget e psikologjise
 • Lidhja e psikologjise me estetiken
 • Psikologjia zhvillimore
 • Psikologjia sociale
 • Psikologjia klinike
 • Psikologjia e keshillimit
 • Hartimi i nje plan biznesi
 • Dhjete hapat e pare per fillimin e nje biznesi
 • Menaxhimi strategjik
 • Rekrutimi
 • Strategjite e marketingut
 • Struktura ligjore
 • Analiza PEST
 • Analiza SWOT
 • Kontrata

Ne perfundim te programit 6-mujor, kursanti eshte i afte:

 • Te njohe anatomine, fizpatologjine dhe funksionet e lekures
 • Te dalloje tipologjite e lekures dhe problematikat e saj
 • Te kryeje te gjitha llojet e trajtimeve te fytyres
 • Te perdore teknologjite e fundit qe ofrohen ne sherbim te trajtimeve te fytyres
 • Te njohe anatomine dhe ciklin e rritjes se qimes
 • Te perdore teknologjite dhe aparaturat me fundit qe ofrohen ne sherbim te trajtimeve te fytyres
 • Te aftesohet ne specifikat e perdorimit te lazerit sipas problematikave te lekures dhe qimeve
 • Te njihet me konceptet baze te etikes profesionale si dhe ti zbatoje ato ne praktike
 • Te njihet me simbolet kulturore, funksionet shoqerore si dhe konceptet baze te sociologjise
 • Te dalloje psikologjine e pacientit dhe te mund te kryej terapin perkatse
 • Te kryej hartimin e nje plan biznesi, te njohe strukturat ligjore dhe hapat kryesor per startimin e tij