Trajnim Individual Peeling

Informacionet e detajuara te kursit 3 Mujor

Trajnim Individual Peeling

Peeling kimik eshte nje proçedure jo invasive, e cila ne vetvete perfshin nje sere metodash te cilat perdoren per te trajtuar rrudhat dhe “imperfeksionet” e lekures. Ky trajtim konsiston ne aplikimin ne lekure te nje lende kimike qe synon eliminimin e qelizave te vdekura te lekures duke stimuluar keshtu riperteritjen e qelizave te reja. Ne kete menyre, lekura arrin te hidratohet lehtesisht, te duket me rinore dhe te ndihet e bute.

Peeling kimik mund te behet ne fytyre, qafe ose duar. Ato mund te perdoren per:
 • Zvogelimin e linjave te imeta rreth syve dhe gojes
 • Trajtimin e rrudhave te shkaktuara nga demtimi i diellit dhe plakja
 • Permiresimi i plageve te lehta
 • Trajtimi i llojeve te caktuara te akneve
 • Zvogelimi i njollave te moshes, njollat e erreta (melasma) per shkak te shtatzenise ose marrjes se kontraceptiveve
 • Permiresoni pamjen dhe ndjenjen e lekures
Ky trajnim do te zhvillohet ne dy pjese:

1. Pjesa teorike:
  Ne pjesen teorike do te trajtohen temat e meposhtme :
 • Cfare eshte peeling?
 • Klasifikimi i peeling
 • Llojet e peeling kimik
 • Llojet e acideve qe perdoren per peeling
 • Kush eshte nje kandidat i mire per nje peeling kimik
 • Si behet peeling kimik
 • Benefitet dhe avantazhet e peeling
 • Efektet anesore
 • Komplikacionet e mundshme te peeling kimik
 • Kujdesi pas peeling
2. Pjesa praktike

Gjate praktikes studentit i jepet mundesia te shohe dhe te praktikoje aplikimin e peeling kimik.

Ne perfundim te ketij trajnimi, kursanti eshte i afte te mesoje:

 • * Cfare eshte peeling dhe indikacionet e tij
 • * Llojet e ndryshme te peeling
 • * Aplikimi i peeling kimik sipas problematikave dhe llojit te lekures