Trajnimi individual per Karboksiterapine

Trajnimi individual per Karboksiterapine

Trajnimi individual per Karboksiterapine

Karboksiterapia eshte nje procedure mini-invazive, e cila i referohet administrimit ne lekure dhe nenlekure te gazit te dioksidit te karbonit [CO2] per qellime terapeutike. Karboksiterapia permireson elasticitetin e lekures, permireson qarkullimin, nxit riparimin e kolagjenit, permireson shfaqjen e linjave te imta dhe rrudhave dhe shkaterron depozitat e lokalizuara te dhjamit. Terapia perfshin injektimin e sasive te vogla te dioksidit te karbonit (CO2) nen lekure per te shkaterruar depozitat yndyrore dhe per te stimuluar prodhimin e kolagjenit. Trajtimi behet me disa seanca, ku nje seance zgjat 15-30 minuta.

Karboksiterapia mund te perdoret ne fytyre, qepalla, qafe, stomak, krahe, kembe dhe vithe.

Karboksiterapia aplikohet per:
 • Dhjamin e lokalizuar
 • Celulitin
 • Strijat
 • Rrathet e zinj poshte syve
 • Rigjenerimin e lekures se duarve
 • Alopecia
Trajnimi individual per Karboksiterapine zhvillohet ne 2 etapa:

1.Pjesa teorike:
 • Cfare eshte Karboksiterapia
 • Mekanizmat e veprimit te saj
 • Pergatitjet e nevojshme per proceduren
 • Si realizohet ?
 • Efektet afatgjata te saj
 • Efektet anesore pas procedures

2.Pjesa praktike

Gjate praktikes studentit i jepet mundesia te shohe dhe te praktikoje aplikimin e karboksiterapise sipas specifikave te ndryshme te problemit te paraqitur.

Ne perfundim te ketij trajnimi , kursanti eshte i afte te mesoje:

 • Cfare eshte Karboksiterapia
 • Njohja dhe perdorimi I aparatures se Karboksiterapise
 • Njohja e teknikave te kryerjes se saj
 • Menaxhimi I efekteve anesore qe mund te paraqiten