Trajnim individual mbi Microneedling “Dermapen”

Kurse per trajnimin mezoterapise

Trajnim individual mbi Microneedling “Dermapen”

Informacion i pergjithshem se çfare eshte trajtimi Microneedling “Dermapen”:

Trajtimi me Dermapen paraqet nje trajtim te thjeshte dhe te drejtperdrejte per te luftuar problemet e zakonshme te lekures, i cili aplikohet si tek femrat, edhe meshkujt. Eshte nje procedure minimale-invazive e rigjenerimit te lekures qe premton te permiresoje ne menyre thelbesore: pamjen, tonin dhe strukturen e lekures. Koncepti i microneedling bazohet ne aftesine e lekures per te riparuar veten sa here qe has demtime fizike, si :prerje, gervishtje dhe trauma te tjera fizike. Menjehere pas nje demtimi, lekura jone shkaterron indet e vjetra te demtuara siç jane :dhembeza, puçrra dhe rrudha dhe e zevendeson ate me kolagjen te ri te shendetshem. Microneedling lejon induksionin e kontrolluar te mekanizmit te vete-riparimit te lekures duke krijuar mikro "lendime" ne lekure qe shkakton nje kaskade ngjarjesh qe rezultojne ne sintezen e re te kolagjenit.

Si funksionon mikroneedling ?

Gjilperat e imeta ne miniature te Dermapen-it krijojne demtime mikroskopike ne lekure, te cilat me pas stimulojne prodhimin e kolagjenit dhe elastines. Keto aminoacide konsiderohen blloqe ndertimi te lekures, keshtu qe prodhimi i rritur rezulton ne nje lekure me te bute dhe me pamje te shendetshme.


Ku aplikohet:
 • Shenjat e akneve
 • Cikatricet kirurgjikale
 • Shenjat e plageve djegese
 • Alopecia
 • Rrudhat, vijat e holla fine dhe shenjat e tjera te plakjes se lekures
 • Strijat
 • Lekura e thate dhe e varur
 • Hiperpigmentimet e lekures
Perfitimet:
 • Koha e shpejte e rikuperimit
 • Asnje efekt anesor
 • Synon problemet me te zakonshme te lekures dhe me gjere
 • Siguria
Trajnimi individual per Dermapen zhvillohet ne 2 etapa:

1.Pjesa teorike:
 • Cfare eshte trajtimi microneedling “Dermapemn”?
 • Si funksionon ?
 • Ku aplikohet?
 • Perfitimet.
 • Efektet anesore.
 • Efektet e pritshme prej procedures.
 • Nivelet e aplikimit dhe indikacionet perkatese.
 • Krahasimi i Dermapen dhe Dermaroller.
 • Kunderindikacionet.
 • Kujdesi post-procedures.

2.Pjesa praktike

Ne pjesen praktike, kursanti do te prezantohet me procedure e microneedling dhe do te praktikoje aplikimin e saj ne tipologji te ndryshme te lekures, si dhe ne problematika te ndryshme, duke evidentuar keshtu specifikat ne cdo rast.

Ne perfundim te ketij trajnimi , kursanti eshte i afte te mesoje:

 • Cfare eshte microneedling dhe indikacionet e perdorimit te tij
 • Ekzistojne disa lloje te pajisjeve te aplikuara, te cilat kane specifikat e veta
 • Si ndryshohen thellesia dhe shpejtesia e pajisjes ne varesi te llojit te lekures, si dhe problematikes ne paraqitje
 • Cfare efektesh te deshiruara presim te kemi, si dhe te njohe kunderindikacionet dhe menyren e menaxhimit te tyre
 • Benefitet e procedures ne krahasim me procedura te tjera te ngjashme
 • Cfare rutine i rekomandohet pacientit post-procedures