Trajnimi individual PRP

Kurse per trajnimin prp

Trajnimi individual PRP

Trajtimi me PRP qe konsiston ne injektimin ne lekure te plazmes te pasuruar me trombocite e cila merret nga gjaku juaj duke u bazuar ne aftesine e trombociteve per te stimuluar prodhimin e kolagjenit. PRP permban faktorin e rritjes te trombociteve (PDGF), faktorin e rritjes endoteliale vaskulare (VEGF), faktorin e rritjes transformues (TGF) dhe proteina te tjera bioaktive qe ndihmojne ne perteritje te lekures. PRP perdoret per rigjenerimin e fytyres, qafes, dekoltese, zona te tjera te trupit si dhe per stimulimin e rritjes se flokeve ne skalp. PRP vepron mbi lekure duke permiresuar teksturen, poret dhe tonin e saj brenda 8 javeve. Rigjenerimi i plote i kolagjenit ndodh brenda 3 muajsh dhe efekti zgjat 12-18 muaj. PRP eshte nje trajtim i sigurt pasi perdoret gjaku juaj , duke evituar reaksionet alergjike.

Perdorimet per injektimin e plazmes se pasuruar me trombocite (PRP) jane:
 • Rigjenerimi i lekures
 • Trajtimi i rrudhave fine dhe te thella
 • Shenjat e akneve
 • Hiperpigmentimet nga dielli, mosha
 • Renia e flokeve
Ky trajnim do te zhvillohet ne dy pjese:

1.Pjesa teorike:
 • Cfare eshte PRP?
 • Cilat jane benefitet e perdorimit te saj?
 • Menyra e pergatitjes se plazmes se pasur me trombocite
 • Indikacionet
 • Kombinimi me trajtime te tjera estetike
 • Ndryshimi midis PRP ,Filler dhe injektime te tjera
 • Kur vihen ne dukje rezultatet e para pas trajtimit
 • Kujdesi pas procedures se injektimit

2.Pjesa praktike

Gjate praktikes studentit i jepet mundesia te shohe dhe te praktikoje aplikimin Plazmes se pasur me Trombocite.

Ne perfundim te ketij trajnimi, kursanti eshte i afte te mesoje:

 • Menyren e pergatitjes se Plazmes dhe mekanizmin e veprimit te saj
 • Benefitet e saj
 • Kujdesin pas trajtimit me PRP
 • Aplikimi i PRP ne lloje te ndryshme te problematikave te lekures
Ne fund te ketij trajnimi individual ju do te pajiseni me certifikate!