PROGRAMI 2 VJECAR

Informacionet e detajuara te kursit 3 Mujor

Programi 2 Vjecar

Shkolla profesionale Dermolife Academy eshte nje domosdoshmeri ne fushen e estetikes per te integurar profesioniste te vertete ne kete drejtim.

Cdo modul eshte ideuar dhe menduar ne bashkepunim me pedagoget italiane dhe eshte pershtatur me idealin e kesaj shkolle ne vendin tone. Pjese shume e rendesishme eshte praktika profesionale, e cila ka avantazhin te zhvillohet brenda ne ambjentet e Poliklinikes Dermolife. Studentet tane do te pergatiten ne baze te programit, si ne anen praktike, ashtu dhe ne ate teorike. Lende kryesore si Anatomia dhe Fiziologjia e lekures, Dermokozmetika, Bakteriologjia, Higjena, Sterilizimi si dhe teknologjite ne Dermokozmetike,Kozmetologjia, Dietologjia ofrohen ne kete program duke okupuar dhe hapesiren me te madhe. Bashkangjitur me lendet baze, nje hapesire te mjaftueshme kane dhe lendet formuese si Psikologjia, Sociologjia, Etika Profesionale, Hyrje ne biznes, Terminologjia Dermokozmetike etj..

E veçanta e programit 2-vjecar eshte pikerisht kohezgjatja e tij, pasi gjate ketij programi studentit i jepet mundesia qe te perfeksionohet ne te gjitha deget e estetikes, si ne trajtimet e fytyres, ne Lazerin per epilim dhe heqjen e tatuazheve, ne karboksiterapi, Radiofrekuence, Dermapen sipas programit, nderkohe qe programet disa mujore te lejojne specializimin vetem ne njeren prej tyre. Gjithcka eshte programuar ne menyre qe nga kjo akademi te pergatiten profesioniste te mirefillte ne fushen e dermoestetikes.
Ne fund te ketij programi cdo individ pajiset me nje çertifikate profesionale e cila njihet brenda dhe jashte vendit.

Cfare trajton programi?

Dermokozmetika eshte dega ku kozmetika dhe dermatologjia ose bukuria dhe shendeti, takohen. Duke njohur llojet e lekures, anatomine dhe funksionet e saj, ne kemi nje kuptim me te mire se si reagon lekura ndaj faktoreve te jashtme siç jane rrezet e diellit ose ndotja apo faktoret e brendshem te ndryshem.

 • Anatomia dhe histologjia e lekures
  * Epiderma, Derma, Hypoderma, enet e gjakut, limfatike dhe nervat
 • Adnekset e lekures
  * Gjendrat e yndyres, Gjendrat e djerses, Gjendratekrine, Gjendrat apocrine, Floket, Thonjte
 • Imunologjia e lekures
  * Funksioni i lekures si barriere mbrojtese, pergjigja imunologjike ndaj ngacmimit te faktoreve te brendshem dhe te jashtem
 • Principet e diagnostikimit te semundjeve te lekures, metodat diagnostike
  * Elementet morfologjike primare, elementet morfologjike sekondare, shkaqet e semundjeve te lekures
 • Tipologjia e lekures, klasifikimi sipas Baumann(16 llojet)
  * Lekura e yndyrshme, Lekura e thate, Lekura sensitive
 • Crregullimet e pigmentimit dhe ngjyrat e lekures
  * Patologjite qe lidhen me ndryshimet e pigmentimit, si mund ti dallojme dhe ti trajtojme
 • Fiziologjia e lekures
  a) Funksioni mbrojtes
  b) Funksioni depozitues
  c) Funksioni sekretues dhe ekskretues
  d) Funksioni perthithes dhe frymeshkembyes
  e) Funksioni perceptues
  f) Funksioni metabolizues
  g) Funksioni pigmentues
 • Fizpatologji
  a) Faktoret qe ndikojne ne shfaqjen e patologjive te lekures (Faktoret intrinsek dhe ekstrinsek)
  b) Patologji qe prekin lekuren
  Patologjite epidermes (Hiperkeratoza, Parakeratoza, Diskeratoza, Akantoza, Spongioza, Akantoliza, Atrofia)
 • Nutricioni dhe lekura
  * Dieta dhe Aknet, Qumeshti dhe Aknet, Jodi dhe Aknet, Cokollata dhe Aknet, Carotenoidet, Polifenolet
 • Biotina
  * CoQ10, Glukozamina, Acidet yndyrore, Acidi Hyaluronic, Fe (hekuri), Omega3/6, Niacina(B3), Selenium, Zinc, Vitamina A/E/C/D
 • Dieta Vegane dhe Vegjetariane
  * Reflektimi i tyre ne shendetin e lekures
 • Roli i teknologjise ne cilesine e estetikes
 • Celluliti
  a) Cfare eshte celuliti?
  b) Shkaqet e formimit te tij
  c) Trajtimi
 • Strijat
  a) Shkaqet e formimit te strijave
  b) A trajtohet kjo problematike dhe cilat jane metodat e trajtimit
 • Aknet
  * Fispatologjia, Shkaktaret, Fazat e krijimit, Trajtimi
 • Peeling kimik
  * Peeling siperfaqesor, Peeling e mesme, Peeling e thella
 • Veshtrim i pergjithshem mbi antomine e muskujve te fytyres
  * Njohja e anatomise se muskujve te fytyres
 • Trajtimet e lekures sipas llojeve
  * Lekura e yndyrshme, Lekura e thate, lekura normale dhe mikse
 • Dielli dhe rrezatimi ultraviolet
  a) Rezatimi UVA, UVB, UVC, Demtimet
  b) Solari
  c) Trajtimet riparuese
 • Kembet dhe problematkat e tyre
  a) Llojet e deformimeve te kembeve
  b) Menyrat e trajtimit te tyre
 • Refleksologjia
  a) Cfare eshte refleksologjia dhe si funksionon
  b) Lidhja e refleksologjise me estetiken
  c) Perdorimet dhe avantazhet e Refleksologjise
 • Parabenet
  a) Methylparaben
  b) Ethylparaben
  c) Butylparaben
 • Renia e flokut dhe metodat e trajtimit te tyre
  a) Cilat jane fazat e renies se flokut?
  b) Renia e flokut tek meshkujt dhe femrat, ecuria dhe prognoza
  c) Metodat e trajtimit te renies se flokut
 • Teknologjite e reja ne fushen e estetikes
  a) Inovacionet e reja ne fushen e estetikes
  b) Ndikimi i teknologjive te reja ne fushen e estetikes
  c) E ardhmja e estetiken
  d) Aparaturat me te fundit per trajtimet dhe kujdesin e lekures si: IPL, Radiofrekuenca, Oksigjenoterapia, Skin-test per lekuren, Oksigjenoterapia, Virtual Mesotherapy-Electroporation.
 • Nderveprimi i agjenteve farmaceutike dhe kozmetike ne permiresimin e barrieres se lekures
  a) Cfare nenkuptojme me agjente farmaceutike?
  b) Cfare nenkuptojme me agjente kozmetike?
  c) Dallimi dhe ndryshimi midis tyre
  d) Perfitimet e kombinimit te ketyre agjenteve
 • Enzimat ne kozmetologji
  a) Cfare jane enzimat dhe pse perdoren ne kozmetologji?
  b) Cilat jane disa nga enximat me te perdorura ne kozmetologji
 • Terminologjia e re (fjalori) i dermokozmetikes
  a) Gjuhet e huaja qe na ndihmojne ne shpjegimin e termave te dermokozmetikes
  b) Ore gjuhesore per terminologjine specifike
  c) Faktoret qe ndikojne ne pasurimin e vazhdueshem te ketij fjalori
 • Anatomia e sistemit lokomotor
  a) Veshtrim i pergjithshem mbi antomine e sistemit lokomotor te trupit b) Anatomia e muskujve te fytyres c) Anatomia e muskujve te trupit
 • Trajtimi i shenjave
  a) Agjente pastrues
  b) Agjentet hidratues
  c) Agjentet depigmentues
  d) Retinoidet
  f) Agjentet antinflamator
 • Teknologjite e reja ne estetike dhe ndikimi i tyre
  Teknologjia dhe profesionistet
  a) Kuptimi mbi teknologjine dhe arritjet e saj
  b) Roli i teknologjise dhe ndikimi te njeriu
  c) Perdorimi i Lazerit per depilim
 • Lazer Fraxel
  a) Mekanizmi i veprimit te Lazerit Fraxel
  b) Perdorimet dhe benefitet e tij
 • Teknologjite e reja dhe ndikimi i tyre ne fushen e estetikes
  a) Lidhja e estetikes me teknologjine ne ditet e sotme
  b) Roli i teknologjise ne cilesine e estetikes
  c) Evolucioni historik i teknologjise estetike
 • Metodat e trajtimit te celulitit dhe strijave
  a) Karboksiterapia
  b) Masazhi anticelulit
  c) Plexer
 • Roli i higjenes ne suksesin e punes
  a) Ceshte higjena dhe permbajtja e konceptit
  b) Higjena dhe puna. Raporti midis tyre
  c) Ndikimi i higjenes ne suksesin personal te individi
 • Problematikat e lekures
  • Rosacea , etiologjia dhe trajtimi i saj
  • Dermatiti i kontaktit, dermatitis atopik
  • Dermatozat pruriginoze, urtikaria, ekzema, dermatitis seborhoik
  • Dermatofitozat
  • Dermatozat Virale
  • Tumoret e lekures
  • Inervimi i muskujve
 • Kozmetologjia

  Kozmetologjia eshte ajo dege e estetikes, e cila studion substancat dhe produktet, qe permiresojne pamjen e jashtme dhe teksturen e trupit. Produktet kozmetike jane te dizenjuara per tu aplikuar ne fytyre apo pjeset e tjera te trupit. Ato jane pergjithesisht derivate te produkteve natyrale, por mund te jene edhe sintetike apo artificiale.
  - Cfare kuptojme me kozmetike dhe rendesia e saj per njeriun
  - Raporti midis kozmetikes dhe estetikes
  - Rendesia e kozmetikes ne qendrimin pozitiv e njeriut ndaj vetes
  - Menyrat e informimit per zhvillimin ne cdo kohe te kesaj dege
  - Perzgjedhja e produkteve per lekuren e fytyres sipas tipit
 • Dietologjia dhe konceptet e te ushqyerit te shendetshem
  Dietologjia, si dege e Mjekesise orienton ushqyerjen e ekuilibruar ne kalori, te njeriut te shendoshe. Qellimi i saj eshte te mbeshtese ndryshimin e perberjeve kimike dhe fizike te ushqimeve qe keshillohen ose ndalohen si rezultat i fispatologjive dhe ndryshimeve biokimike qe ndodhin ne organizem.
  * Pse dietologjia eshte shkence?
  * Perberja e trupit te njeriut
  * Modelet e trupit te njeriut
  * Zgjedhja e ushqimeve dhe nutricioni
  * Etanoli, pijet alkolike dhe perthithja
  * Vegjitarizmi
  * Obeziteti
  * Viruset e mara me ane te ushqimeve.
  * Roli i ushqimit dhe ndikimi ne organizem
  * Ndikimi i ushqimit ne shendetin fizik dhe psikologjik
  * Si shfaqen problemet qe lidhen me kequshqyerjen
  * Rekomandime per ushqime qe sigurojne edhe mireqenie estetike
  * Dieta hipokalorike
  * Dieta hiperkalorike
  * Dieta normokalorike
  * Dieta Kalibra
  * Trajtimi me Dermapen
  * Cfare eshte Dermapen ?
  * Perdorimet e tij , avantazhet . * Dermapen vs Dermaroller
 • Trajtimi me PRP
  * Cfare eshte PRP ?
  * Kur perdoret trajtimi me PRP?
  * Benefitet e ketij trajtimi
 • Mjekesia Estetike
  * Cfare eshte Mjekesia Estetike dhe aplikimet e saj brenda dhe jashte Shqiperise
  * Tendenca dhe risite e fundit
 • Kuptimi i etikes si shkence
 • Kuptimi i etikes dhe dermatologjise si shkence
 • Lidhja e etikes me estetiken
 • Problemet etike te nje profesioni
 • Shkeljet etiko profesionale ne praktike
 • Profesione te ndryshme dhe qellimet etike te tyre
 • Si ndikon nje profesion ne edukimin etik te punonjesve
 • Kuptimi i sociologjise si shkence
 • Komunikimi verbal dhe jo verbal
 • Pozicionet e trupit te njeriut dhe sinjalet e komunikimit
 • Veshjet si bote kuptim mesazhesh
 • Simbolet kulturore
 • Funksionet shoqerore te simboleve kulturore
 • Sistemet Simbolike
 • Lente te nderveprimit dhe komunikimit simbolik
 • Mesazhet gojore, tabute dhe simbolet kulturore
 • Kuptimi i psikologjise si shkence
 • Deget e psikologjise
 • Lidhja e psikologjise me estetiken
 • Psikologjia zhvillimore
 • Psikologjia sociale
 • Psikologjia klinike
 • Psikologjia e keshillimit
 • Hartimi i nje plan biznesi
 • Dhjete hapat e pare per fillimin e nje biznesi
 • Menaxhimi strategjik
 • Rekrutimi
 • Strategjite e marketingut
 • Struktura ligjore
 • Analiza PEST
 • Analiza SWOT
 • Kontrata
Trajtimet e fytyres
 • Sjellja e etikes profesionale me klientin
 • Njohurite baze te trajtimeve te fytyres
 • Trajtimi i thjeshte i fytyres
 • Trajtimi sipas tipit te lekures (e yndyrshme,e thate , normale, mikse)
 • Peeling kimik
 • Trajtimet kurative:
  * Per trajtimin e akneve
  * Per trajtimin e njollave kafe dhe hiperpigmentimet
  * Per trajtimin e Rosacea
  * Per trajtimet e shenjave pas akneve
 • Trajtime te fytyres me pajisjet me te fundit dermoestetike si ; Radiofrekuenca, IPL,Oksigjenoterapi ,Virtual Mesotherapy-Electroporation
 • Trajtimet antiage
 • Masazhet e fytyres
Lazer
 • Njohja me pajisjet e lazerit dhe funksionimi i tyre
 • Aplikimi i gjatesise se vales sipas karakterisikave te qimes
 • Specifikat e perdorimit te lazerit sipas problematikave te lekures
 • Perdorimi i lazerit sipas zonave te caktuara te trupit
 • Karboksiterapi
 • Njohja me pajisjen e karboksiterapise dhe funksionin e saj
 • Teknikat e kryerjes se karboksiterapise
 • Aplikimi i fluksit te CO ne zonen e prekur duke u pershatur me graden e celulitit, strijave apo dhjamit te lokalizuar.
 • Ne perfundim te programit 2-vjecar, kursanti eshte i afte:

  • Te njohe anatomine, fizpatologjine dhe funksionet e lekures
  • Njohja me terminologjine dermokozmetike
  • Te dalloje tipologjite e lekures dhe problematikat e saj
  • Te kryeje te gjitha llojet e trajtimeve te fytyres
  • Te perdore teknologjite e fundit qe ofrohen ne sherbim te trajtimeve te fytyres si Radiofrekuenca, IPL, Elektostimulues
  • Te njohe anatomine dhe ciklin e rritjes se qimes
  • Te perdore pajisjet e ndryshme te lazerit dhe te aftesohet ne specifikat e perdorimit te lazerit sipas problematikave te lekures dhe qimeve
  • Aftesimi ne perdorimin e Dermapenit, Carboxyterapise, Fraxel
  • Njohja me dietologjine dhe rolin e saj ne dermoestetike
  • Te kete njohuri mbi Mjekesine Estetike
  • Te njihet me konceptet baze te etikes profesionale si dhe ti zbatoje ato ne praktike
  • Te njihet me simbolet kulturore, funksionet shoqerore si dhe konceptet baze te sociologjise
  • Te dalloje psikologjine e pacientit dhe te mund te kryej terapin perkatse
  • Te kryej hartimin e nje plan biznesi, te njohe strukturat ligjore dhe hapat kryesor per startimin e tij